INDISK KYLLING I STEGESO

INDISK KYLLING I STEGESO

Indisk kylling i stegeso til 4 pers. En portion 329 kcal

Min helt nye stegeso skulle indvies med en lækker “indisk inspireret kyllinge ret”

Kyllingen er bryststykker med skind og ben, hvor jeg har fjerne skind og øvrigt fedt fra. Skindet indeholder mange kalorier som hermed bliver taget fra.

Det er rigtig nemt og lækkert at lave “simremad” i en stegeso. Stegesoen holder dampen fra maden inde, og bevarer på den måde alle de gode vitaminer og smagsstoffer fra kødet og grøntsagerne. Det er heller ikke nødvendigt at bruge fedtstoffer i stegesoen, hvorfor den er ideel til fedfattige retter.

660 g kylling uden skind  – 706 kcal
380 g pastinak – 293
319 g jordskok – 201 kcal
1 stang kanel

Marinade:
300 gram yoghurt 1,5% 135 kcal
15 g ingefær – 10 kcal
15 g hvidløg  – 24 kcal
saft fra 1 lime – 1 kcal 
1/2 tsk allehånde
1/2 tsk gurkemeje
1 tsk korianderpulver
1 tsk knust spidskommen
1 tsk bukkehornsfrø
1 knivspids nellikepulver
2 tsk mediumstærk karry
6 hele korianderfrø
godt med friskkværnet peber og salt

Start med at sætte stegesoen i “vandbad” i min 30 min.

Hæld yoghurten op i en skål og tilsæt alle krydderierne til marinaden og bland det hele sammen. Fjern skind og fedt fra kyllingen og vend den i marinaden. Stil kyllingen på køl og lad den trække i en halv times tid.

Skær pastinak og jordskokkerne i skiver og læg dem i bunden af stegesoen. Tag kyllingen ud af køleskabet og læg stykkerne ovenpå sammen med kanelstangen. Læg låget på stegesoen og stil den i en kold ovn. Steg ved 200 grader i 1 1/2 time.

Leave a Comment