Boller m. kødfyld og grøntsager

Boller m. kødfyld og grøntsager

Boller m. fyld – 16-20 stk.

Dej:

  • 600 g. mel (evt. de 100 g. i hvedeklid eller spelt)
  • 1 pk. gær
  • 75 g. olie/magarine
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk sukker
  • 3 3/4 dl. kunken vand

Fyld:

  • 300 g. fars (gerne okse)
  • 300 g. revet gulerod
  • 100 g. fint hakket løg (gerne rødløg)
  • 150 g. fint hakket peberfrugt
  • 100 g. majskerner
  • salt, peber og chilli efter smag
  • 1 dl. ketchup

Bages ved 200* til de er pæne brune midt i ovnen.

Lav fyldet først, ved at svitse først farsen og den næst grøntsagerne der i, tilsæt kryderierne og ketchupen  og lad det simmer i et par minutter. tag det af varmen og lad det stå og afkøle imens dejen laves.

Ælt dejen sammen, som til en alm. bolle dej. Del den i boller og rul hver bolle ud til en pandekage på ca. ½ cm tykkelse. Kom ca. 2 spsk. fyld på den ene halvdel og luk med den anden halvdel. Tag en gaffel og klem kanten rundt så den lukkes.

2spsk. ketchup og 15 spsk. vand røres sammen, som pensles med inden bollerne hæve i ca  30 min.

Bages og afkøles på riste.

Kan fryses

Leave a Comment